Articles al Diari Ara

 

A continuació podreu trobar els articles d’opinió que s’han publicat al diari Ara, a l’espai personal: “Espècie Protegida“.


 • 21/07/2021

  I el que no en sap, de lateral dret
  La idea no és meva. Els hi vaig sentir als meus amics Antonio Pacheco i Carlos Marañón al seu programa de YouTube Saber y empatar, inspirat en el llibre del mateix títol. La posició que necessita menys expertesa en un equip és la de lateral dret. Dit altrament: el lloc... Seguir lleguint »
 • 14/07/2021

  Messi, patrimoni nacional
  No hi ha dia que no ens ho recordin: Messi –el millor jugador del món– no ha renovat i correm el risc de quedar-nos sense ell. Fins i tot si no ens interessa el futur de Messi i fins i tot si no ens interessa que ens interessi, hem d’aguantar... Seguir lleguint »
 • 08/07/2021

  Joan Subirats: un comú molt singular
  No és ni una dimissió, ni una jubilació, insistia dimarts Joan Subirats quan explicava que deixava els seus càrrecs a l’Ajuntament de Barcelona. No és una dimissió perquè aquesta paraula sempre va associada a desacords, conflictes, transfuguismes o ambicions. No és una jubilació perquè això suposaria abandonar el compromís i... Seguir lleguint »
 • 07/07/2021

  Objectiu? Partit a partit
  Tot és molt estrany. Encara amb l’agradable ressaca de l’ascens (i del campionat, tampoc cal menysprear-lo), els jugadors ja han començat els entrenaments. Quan encara no he decidit amb quina selecció vaig a l’Eurocopa, ja han eliminat Gerard Moreno, l’únic participant a qui aprecio. Quan ja han sortejat el calendari... Seguir lleguint »
 • 30/06/2021

  Felicitats, Oriol; gràcies, TV3
  TV3 té, pel que fa a l’esport, dos problemes. Un de molt important i un altre, només, d'important. El molt important és el paper que dona al Barça en relació a tot. Tractar les eleccions d’un club privat com si fossin eleccions al Parlament, fer programes absurds preguntant-se si Messi... Seguir lleguint »
 • 22/06/2021

  En defensa de la UEFA
  S’ha de desconfiar dels apolítics. Recordem el primer apolític de la nostra història: “Haga usted como yo y no se meta en política”, va dir el dictador Franco —Caudillo de España por la gracia de Dios— després de fer un cop d’estat i una guerra per acabar amb rojos, separatistes... Seguir lleguint »
 • 16/06/2021

  La identitat esportiva de l’Espanyol
  Fa anys que hi insisteixo: l’Espanyol té un problema d’identitat. Per aquest motiu em vaig posar molt content quan, ara fa un any, vaig llegir que havíem creat el càrrec de director d’identitat. Per fi m’han llegit! vaig exclamar amb un punt d’ingenuïtat i arrogància. Però no: ja des de... Seguir lleguint »
 • 09/06/2021

  Pericos de carnet
  L’Espanyol ha presentat dos anuncis fets per professionals de la publicitat pericos: l’immens Toni Segarra (considerat el millor publicista d’Espanya) i els també reconeguts i grans professionals Josep Maria Piera, César García i Gustavo Martínez. Quatre competidors que han treballat en equip per al club dels seus amors. El fet... Seguir lleguint »
 • 02/06/2021

  A vegades no m’agradem
  Una de les mentides més grans del futbol contemporani és la que diu que importa més el com que no pas el què. El com és o bé un luxe del gurmet saciat de victòries o un trist consol de qui pateix massa derrotes. Sovint els pericos hem hagut de... Seguir lleguint »
 • 26/05/2021

  Hem tornat per seguir molestant
  Aquest article havia de tenir un altre títol, però el meu llibre d’estil –i potser també el del diari– ho impedeix. Un títol tret d’un missatge de WhatsApp que un periodista important d’aquest diari em va enviar per donar-me ànims després de la meva intervenció. En un context absolutament amistós,... Seguir lleguint »

Veure llistat complet d’articles al Diari Ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *