Articles al Diari Ara

 

A continuació podreu trobar els articles d’opinió que s’han publicat al diari Ara, a l’espai personal: “Espècie Protegida“.


 • 18/07/2024

  Per amor, desconnectem el malalt
  Fa temps que hi penso. L’altre dia, a partir de la conversa amb un amic -perico i lúcid- i d’unes paraules de Fran Garagarza, hi vaig tornar a pensar. El director esportiu de l’Espanyol deia que ja s’havia sortit de l'UCI i que el malalt ja era a planta. Seguint... Seguir lleguint »
 • 10/07/2024

  Lamine Yamal, Nico Williams i la xenofòbia
  L’afirmació més política en el món del futbol és precisament la que fan els que insisteixen que no es pot barrejar política i futbol. És una afirmació hereva del famós consell del dictador: “Haga usted como yo y no se meta en política”. Fugim dels apolítics: sempre tomben cap al... Seguir lleguint »
 • 04/07/2024

  Un tema personal
  Recordo una anècdota que crec que li he sentit explicar al president Pujol. Deia que un nen li havia dit que es feia un embolic per distingir Josep Lluís Núñez i el Molt Honorable. Jordi Pujol ho explicava rient i entenent la confusió. Tot i les grans diferències –especialment en... Seguir lleguint »
 • 24/06/2024

  Que l'eufòria no ens faci traïdors
  Poques coses provoquen una felicitat tan intensa com una victòria important del teu equip de futbol. Si aquesta victòria et permet sortir de l’infern, la felicitat té un component tràgic que la fa especialment emocionant i commovedora. El sentiment per un club com l’Espanyol és el d’una comunitat que té... Seguir lleguint »
 • 19/06/2024

  Una evidència (positiva) al costat del sentiment de pànic
  No insistiré massa en l’obvietat que sempre em toca recordar: l’Espanyol és l’únic equip de la lliga que té el seu país i la seva ciutat en contra. Aquests dies hem vist com les autoritats asturianes donaven ànims (i finançaven desplaçaments) a l’Oviedo i com els seus mitjans celebraven la... Seguir lleguint »
 • 12/06/2024

  Vols que l’Espanyol torni a Primera?
  Diumenge a Gijón tot va anar molt bé. Massa bé, de fet. L’actitud, el joc i el resultat van ser els que esperàvem des de l’inici de la Lliga. Es va demostrar que, sense ser res de l’altre món, l’Espanyol és el millor equip de Segona i que –per poc... Seguir lleguint »
 • 05/06/2024

  El necessitem, et necessitem
  Quan a principi de temporada parlàvem del fang mai no vam arribar a imaginar que arribaríem a l’últim partit de Lliga, contra el Cartagena –que dubtàvem si seria el de la gran celebració o el de la gran final– tan enfangats. Tot i la dimensió del que està en joc,... Seguir lleguint »
 • 29/05/2024

  Un últim esforç abans de cremar-ho tot
  Els pericos som pocs i mal avinguts. Fa uns anys vaig escriure que l’únic que ens unia era el minut 21. La resta, baralles i desavinences. Ara, però, hi ha plena coincidència en dues coses molt importants: tots volem que Chen vengui el club (i a qui el vengui ha... Seguir lleguint »
 • 22/05/2024

  Patiment només per amor
  El Nico és un dels millors experts en política cultural que tenim al país. Va ser alumne meu a la Universitat Autònoma i puc dir amb orgull que és molt millor que qui, ja fa uns anys, li va començar a parlar d’aquest àmbit de les polítiques públiques. El Nico... Seguir lleguint »
 • 09/05/2024

  Ens ho posen massa difícil
  Jo em moriré sent de l’Espanyol. Diria més: sent molt de l’Espanyol. L’únic que ho podria evitar –i tampoc– és que l’Espanyol morís abans. Moriré sent de l’Espanyol perquè no tinc més remei, però cada cop m’ho posen més difícil. No ho dic només, tot i que també, pel trist... Seguir lleguint »

Veure llistat complet d’articles al Diari Ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *