Articles al Diari Ara

 

A continuació podreu trobar els articles d’opinió que s’han publicat al diari Ara, a l’espai personal: “Espècie Protegida“.


 • 22/05/2024

  Patiment només per amor
  El Nico és un dels millors experts en política cultural que tenim al país. Va ser alumne meu a la Universitat Autònoma i puc dir amb orgull que és molt millor que qui, ja fa uns anys, li va començar a parlar d’aquest àmbit de les polítiques públiques. El Nico... Seguir lleguint »
 • 09/05/2024

  Ens ho posen massa difícil
  Jo em moriré sent de l’Espanyol. Diria més: sent molt de l’Espanyol. L’únic que ho podria evitar –i tampoc– és que l’Espanyol morís abans. Moriré sent de l’Espanyol perquè no tinc més remei, però cada cop m’ho posen més difícil. No ho dic només, tot i que també, pel trist... Seguir lleguint »
 • 03/05/2024

  No són prou bons per no necessitar-nos
  Ja hi tornem a ser. El maleït i sobrevalorat sistema decimal ens aboca a un nou o ara o mai. Fa poques setmanes quedaven deu partits i vaig fer un pronòstic optimista a mig camí entre la raó i la fe. Ara en queden cinc i, per ser optimista, només... Seguir lleguint »
 • 25/04/2024

  Resposta a Évole: l'ètica i l'estètica de la derrota són de l'Espanyol
  Jo soc l’equip de Jordi Évole. No ens coneixem personalment, però em consta que sap que en totes les coses importants portem la mateixa samarreta. En totes excepte en la més important de les no importants. Això, òbviament, no suposa cap problema. La immensa majoria de les persones que admiro... Seguir lleguint »
 • 18/04/2024

  Setmana de fòbies, diumenge de fílies
  El futbol és una passió de fílies i fòbies. Aquesta setmana ha estat, des d’un punt de vista perico, dominada per les fòbies: han perdut –i de manera cruel– els dos equips que la gran majoria de nosaltres volíem que perdessin. Això implicava victòries no desitjades. Però quan no juga... Seguir lleguint »
 • 13/04/2024

  Contra els arbitratges i contra nosaltres
  Que el futbol espanyol està podrit ha deixat de ser una sospita. Rubiales, Negreira, Tebas, Rocha... Ja no són noms de dirigents esportius: ara són noms de casos. En la mesura que anem confirmant la corrupció i la manipulació en tots els àmbits del futbol, quins motius tenim per pensar... Seguir lleguint »
 • 03/04/2024

  El (darrer) porter de la meva vida
  En una iniciativa ideada per mi, sota el paraigua de la Fundació de l’Espanyol i cancel·lada per la pandèmia (Pensem l’Espanyol: un grup de pericos de la cultura i de la comunicació que volíem analitzar i repensar la identitat del club) va sortir la idea més brillant: el porter de... Seguir lleguint »
 • 28/03/2024

  Ara sí que goso dir-ho: pujarem
  La mare del gran Jorge Luis Borges va morir amb 99 anys. Diu la llegenda que, com a resposta a una veïna que lamentava que no hagués arribat als 100, l’escriptor li va dir que exageràvem amb els encants del sistema decimal. Potser tenia raó, però tots passem per les... Seguir lleguint »
 • 23/03/2024

  Els comuns tenen un problema
  Tenir raó està sobrevalorat. No cal ser un cínic per saber que a la política no n’hi ha prou amb tenir uns principis clars i actuar amb coherència. De fet, un excés de principis i de coherència és el camí més ràpid a la insignificança. La pràctica política ha de... Seguir lleguint »
 • 21/03/2024

  Gerard Piqué, el comissionista
  Preferiria no haver d’escriure aquest article. Perquè no és el meu negociat i perquè soc conscient de les amables reaccions que provocarà. El meu pecat original em treu autoritat moral per criticar Piqué i entenc que les meves valoracions es llegeixin sota sospita. Però el fet que a cap mitjà... Seguir lleguint »

Veure llistat complet d’articles al Diari Ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *