Articles al Diari Ara

 

A continuació podreu trobar els articles d’opinió que s’han publicat al diari Ara, a l’espai personal: “Espècie Protegida“.


 • 15/09/2021

  El partit etern
  El que més m’agrada del futbol és viure’l des de la passió per uns colors. Puc admirar els millors jugadors, puc gaudir de la final de la Champions o puc seguir amb relatiu interès un Mundial. Però no canvio cap d’aquests espectacles per viure un partit de l’Espanyol. Hi ha... Seguir lleguint »
 • 08/09/2021

  Tan semblants, tan diferents
  Cada cop que ens visita l’Atlètic de Madrid em repeteixo les preguntes essencials de la vida, que són les mateixes preguntes que et fa la policia si et troba sospitós: qui soc?, d’on vinc?, on vaig? Perquè els matalassers són allò que podríem haver estat i em temo que mai... Seguir lleguint »
 • 01/09/2021

  Comença la temporada
  Finalment, ha acabat la pretemporada. Estranya, com les dels últims anys. Perquè en lloc de partits amistosos i tornejos amb copes gegantines, inclou el que en món del motor són entrenaments oficials. Tres partits que formen part de la preparació, però incideixen en la competició. Per tant, no hem de donar massa importància a les conclusions... Seguir lleguint »
 • 25/08/2021

  El club de les segones oportunitats
  Aquesta columna no serà la que havia de ser. El tema serà el previst, però la intenció, molt diferent. Quan ja tenia l’article contra el fitxatge de Loren Morón pràcticament acabat, es va confirmar que seria jugador de l’Espanyol la temporada vinent. La meva oposició es basava en els seus... Seguir lleguint »
 • 19/08/2021

  "Decíamos ayer"
  Els cursos escolars i les temporades de futbol són els veritables moments d’inici d’any. Sense menysprear l’1 de gener –s’ha de celebrar tot!– el començament del mes de setembre representa el recomençament de tot. Aquest símbol iniciàtic ha estat una de les moltes víctimes de l’odiós futbol modern. La temporada... Seguir lleguint »
 • 11/08/2021

  Tornar a casa
  No oblidem aquest principi: una de les fonts de felicitat és l’absència de dolor. O, dit a la manera kantiana, l’absència de dolor és condició de possibilitat de la felicitat. Tots n’hem tingut experiència, sigui amb les coses importants (tenir problemes greus de salut, la mort d’una persona estimada), sigui... Seguir lleguint »
 • 04/08/2021

  La clau de volta del model
  Qualsevol organització es fonamenta en un equilibri entre diferents elements. En el cas d’un club de futbol, hi ha, entre d’altres, factors vinculats a l’economia, als èxits esportius, al joc, als elements simbòlics, als lideratges, a la història. Pensar un club de futbol, en el meu cas, l’Espanyol -que és... Seguir lleguint »
 • 28/07/2021

  Els valors olímpics
  Quan algú parla massa de valors corro a posar-me la mà a la cartera. Les empreses més explotadores sempre estan compromeses amb els valors i les energètiques amb la sostenibilitat. No recordarem ara la distància entre paraules i realitats del club que més ha presumit de valors perquè fa massa... Seguir lleguint »
 • 21/07/2021

  I el que no en sap, de lateral dret
  La idea no és meva. Els hi vaig sentir als meus amics Antonio Pacheco i Carlos Marañón al seu programa de YouTube Saber y empatar, inspirat en el llibre del mateix títol. La posició que necessita menys expertesa en un equip és la de lateral dret. Dit altrament: el lloc... Seguir lleguint »
 • 14/07/2021

  Messi, patrimoni nacional
  No hi ha dia que no ens ho recordin: Messi –el millor jugador del món– no ha renovat i correm el risc de quedar-nos sense ell. Fins i tot si no ens interessa el futur de Messi i fins i tot si no ens interessa que ens interessi, hem d’aguantar... Seguir lleguint »

Veure llistat complet d’articles al Diari Ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *